Ev Tekstilinde Konsept Geliştirme

Müge Krespi

Krespi Interiors Kurucusu ve Tasarımcı

1986 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Sandoz Chemical İsviçre’de tekstil boyarmaddeleri ve teknikleri konusunda eğitim aldı. 1986-1987 yılları arasında BEMSEY-TİTİZ

ABD pazarında müşteri ilişkileri, hazır giyim üretimi ve ihracat operasyonunu yönetti. 1993-2000 yılları arasında İNTER ORME – CT TEKSTIL’de çalıştığı grup adına sirküler örgü fabrikası kurdu ve 3 yıl boyunca yönetti. Ayrıca İtalya’dan 14 yünlü kumaş fabrikasının temsilcisi olarak grupta idaresini üstlendi. 1987-2001 yılları arasında VAKKO TEKSTİL’de önce Satınalma Müdürü, sonra Ürün Müdürü, son olarak da Ev ve Dekorasyon Departman Müdürü oldu. 2001- 2003 yılları arasında EDPA TEKSTİL Ann Taylor ABD Markası’nda Türkiye Kumaş Operasyon Müdürü olarak çalıştı. 2003-2005 yılları arasında BEYMEN GRUP –ALTINYILDIZ Yünlü Kumaş Fabrikası’nda Asst İhracat Müdürlüğü’nde çalıştı.

Krespi, 2015 yılından bu yana Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Bölümü’nde öğretim görevlisidir. İç Mekân Tekstil Trendleri ve Uygulamaları dersi vermektedir.

2010 yılında kendi markaları MUGE KRESPI – KRESPI INTERIORS’ı kurdu. Evler, oteller, yatlar, jet ve restoranlar için mekâna özel tasarımlar ve iç mekân tekstilleri uygulamalarını yapmakta, ayrıca mimarlar, iç mimarlar ve inşaat firmaları ile yapılan projelerin tekstil tarafını tasarlama ve giydirme kısmını üstlenmektedir. İç mekân tasarım danışmanlığı yürütmesinin yanı sıra, tekstil fabrikalarına ürün geliştirme ve tasarım danışmanlığı veriyor ve koleksiyonlarını yapıyor.

2020’de Londra Ofisi ikinci ofis olarak eklendikten sonra bu faaliyetleri iki ülkede de sürdürmektedir. Kurucusu olduğu MUGE KRESPI ve KRESPI DESIGN markalarının ev tekstili ve plaj giyim koleksiyonlarının; ABD, Almanya, Fransa gibi ülkelere ihracatı halen devam etmektedir.

 

Eğitim İçeriği:

Tasarlanacak ürünün, tasarımından son tüketiciye ulaşımına kadar hedef pazar, hedef müşteri kitlesi, pazar analizi, teknik koşullar, materyal çeşitliliği gibi çoklu veri üzerine hikaye ve tasarım oluşturma süreçleri ele alınacaktır.