Tekstil Mühendisi ve Tasarımcı Fabric Concept Studio Kurucusu ve Taba Kumaşçılık San. Tic. Ltd. Şti. Kurucu Ortağı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü Öğretim Görevlisi.
Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi EAT Gmbh Bilgisayar Destekli Desen Tasarım ve Üretim Sistemleri Firması Türkiye Mümessili Milou Ket Trend Setter Türkiye Mümessili
Didem Acay Baykal 1996 yılında İTÜ Tekstil Mühendisliği bölümünden iyi dereceyle mezun oldu ve EAT GmbH / Almanya firmasında CAD/CAM sistemleri, Bilgisayar Destekli Desen tasarım ve üretimi konularında 2 yıl süren eğitim programını tamamladı.
2002’e kadar sektörde bu alanda faaliyet gösteren bir firmada deneyim kazandı, 2002 yılında Taba Kumaşçılık San. Tic. Ltd. Şti’nin kurucu ortağı olarak giyim sektörüne yönelik kumaş üretimi ile ilgili ürün ve kalite geliştirme alanında çalıştı. Fast Fashion adaptasyonu, kalite geliştirme ve koleksiyon hazırlığı konularında danışmanlıklar yaptı. 2008 yılında Fabricconcept Design Studio’yu kurarak Tasarım ve Trend yönelimi konusunda Türk Tekstil sektörüne hizmet vermeye devam etti.
Yine 2008 yılında EAT GmbH firmasının, Milou Ket Trend Firmasının ve sektörün önde gelen İtalyan ve İngiliz Tasarım Stüdyolarınından bazılarının Türkiye Temsilciliklerini alarak ürün çeşitliliğini arttırdı.
Şu an halen Tekstil Kumaş ve Desen tasarımı konusunda son teknolojiyi kullanarak çözümler üretmek, yeniliklere adapte olmayı kolaylaştırmak ve AR-GE ve Tasarım ofislerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir.
Desinatörlük ve Kumaş Deseni Tasarım ve Üretimi konularında geçerli sertifikasyon ile özel kurslar ve eğitimler düzenleyerek sektöre eleman yetiştirmeye de katkı sağlamaktadır.
Eğitim İçeriği:
Ev Tekstili Kavramı,
Ev Tekstili ile İlgili Her Türlü Kumaş Hakkında Genel Bilgi, Birbirinden Farklılıkları, Gereksinimleri,
EAT Design Scope Victor Desen Tasarım ve Üretim Programı ile Nasıl Desen Tasarlanır?
EAT Design Scope Victor Desen Tasarım ve Üretim Programında Kumaş Tekniği Nasıl Hazırlanır?
Kalite Kavramı, Örgülendirme ve Üretime Geçiş
Bilgisayar Ortamında Gerçek Kumaş Görüntüsü Oluşturma,
Sanal Ortamda 3 Boyutlu Giydirme ve Sunum Teknikleri,
İplik ve Renk Değişimlerinin Kumaşa Etkisi